Sceneteknikklinjen er godkjent: Oppstart høsten 2023 ⋆ Kontekst
Fra Fagskolen Oslo
… eventuelt bare ‘velkommen’. På Kuben yrkesarena, hvor Fagskolen Oslo holder til vil det snart være mulig å gå på en egen sceneteknikerlinje. Bildet er tatt i forbindelse med gjenåpningen etter pandemien. Foto:Lise Åserud / NTB
Nyheter

Sceneteknikklinjen er godkjent: Oppstart høsten 2023

– Studentene som går ut av fagskolen, får et helt enormt grunnlag, sier initiativtager Stig Gunnar Ringen.

En bebudet utdanningslinje innen sceneteknisk produksjon har på tampen av året blitt godkjent av Nokut.

Som Kontekst har skrevet om ved flere anledninger tidligere, har det lenge vært stort behov for en høyere utdannelse innen sceneteknikk.

Les også: Første steg mot fagskole for teknikere

• Les også: Blir scenetekniker-utdanningen utsatt enda et år?

Nå har altså Nokut – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, gitt myndighetenes velsignelse for at en slik linje kan bli opprettet ved Fagskolen Oslo.

– Dette er en stor seier for kulturbransjen, og resultatet av et godt partssamarbeid med våre venner i Virke, sier forbundsleder i Creo, Hans Ole Rian på Creos nettsider.

Utdanningen var et felles initiativ fra Creo, Virke og Fagskolen i Oslo.

– Oser av kvalitet

– Jeg er veldig lettet og glad for at Nokut godkjente utdanningen! sier initiativtager til utdanningen og leder av teknikerutvalget i Creo, Stig Gunnar Ringen.

– Det er også inspirerende å se at et godt og effektivt samarbeid mellom Creo og Virke gir resultater. Med Fagskolen Oslo sine superproffe folk, kommer utdanningen til å få en nøkkelrolle i kompetanseutviklingen av de scenetekniske yrkene. Nå mangler bare en konkurransedyktig tariffavtale, så begynner dette å ligne noe!

Stig Gunnar Ringen
Stig Gunnar Ringen, initiativtager til scenetekniker-utdanningen og leder av teknikerutvalget i Creo. Foto:Marte Bjerke

I november ble det gjennomført en såkalt pilotuke på Fagskolen Oslo, hvor det var noen av fagene og samt relevante bransjefolk og samarbeidspartnere ble presentert.

– Studieplanen oser av kvalitet. Studentene som går ut av fagskolen, får et helt enormt grunnlag, sier Ringen til Kontekst.

Utdanningslinjen vil gi 60 studiepoeng og første semesterstart vil være høsten 2023. Du kan lese mer om studieprogrammet på Fagskolens egne sider.