Ny kampanje fra Tono: – Ønsker å minne om musikkens kraft og verdi for norske bedrifter ⋆ Kontekst
Notis

Ny kampanje fra Tono: – Ønsker å minne om musikkens kraft og verdi for norske bedrifter

– Undersøkelser viser at nordmenn synes bakgrunnsmusikk bidrar positivt til et besøk på kafé, restaurant og lignende, og at riktig bruk av musikk i butikker kan øke inntektene, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.

Uttalelsen kommer i dét TONO slipper en reklamefilm og en kampanjeside som skal minne norske bedrifter på at musikk er viktig for å skape gode kundeopplevelser.

Reklamefilmen vil bli promotert i en rekke ulike kanaler på nett, spesielt rettet mot beslutningstakere i bedrifter, samt en kampanjeside med informasjon om fordelene bedrifter kan oppnå ved å bruke musikk i kundelokaler.

– Det finnes undersøkelser som viser at riktig musikkbruk kan øke bedrifters inntekter. Bedrifter bør derfor bruke musikk, men også være bevisste på at musikken bør være en forlengelse av merkevaren, og treffe målgruppen i hjertet. For TONO, som eies av musikkskaperne, er det selvsagt også viktig å minne om at med en TONO-avtale kan bedrifter spille både kjent og ukjent musikk fra hele verden med den nødvendige tillatelsen fra komponistene og sangtekstforfatterne, sier Martinsen videre.

Musikken er komponert av TONO-medlem Jonathan Sigsworth.

– Å få være del av et prosjekt som ønsker å rette søkelyset mot kraften i musikk, har vært veldig meningsfullt, sier han via pressemeldingen.

75 prosent av nordmenn oppga i en YouGov-undersøkelse i 2017 at bakgrunnsmusikk bidrar positivt til et besøk på kafé, restaurant, pub, kjøpesenter og lignende.