Ingrid Jasmin: – Tiden har kommet for å gjøre dette bedre ⋆ Kontekst
MGP-aktuelle Ingrid Jasmin danser
Foto: Elisa Bates
Podkast

– Tiden har kommet for å gjøre dette bedre

I den nyeste episoden om Popkammeret snakker Ingrid Jasmin med Einar Stray om karrieren og utfordringene hun møter.

Ingrid Jasmin er blant artistene som har kommet seg til den norske finalen i årets Melodi Grand Prix 4. februar. I den nyeste episoden om Popkammeret snakker hun med Einar Stray om hele sin karriere.

Mens hun vokste opp i Telemark, en kjerne for norsk folkemusikk, utviklet Ingrid Jasmin sine bånd til den spansktalende verden gjennom å besøke familien sin i Costa Rica. Hun bodde flere år på Cuba og i Spania og dedikerte seg til dybdestudier av tradisjonell musikk, spesielt flamenco.

I den nyeste episoden av Popkammeret snakker hun med Einar Stray om alle aspektene ved å være en artist som kombinerer tradisjonsmusikk med det moderne.

– Det er en verdi i å bevare. Man kan ha tanker om nyskapning og bevare det tradisjonelle på samme tid.

Du kan høre intervjuet her i artikkelen.

Den trespråklige artistens elektroakustiske sammensmeltning av tradisjoner i en moderne produksjon, fremført med en karakteristisk vokalstil, vekker oppmerksomhet. I fjor vant debutalbumet Luna Spellemannpris, var å se TV-programmet NRK-scenen og Billboard Latin trakk henne til sitt bryst.

– Tiden er overmoden for å diskutere hva som er komposisjon i dag, sier hun.

– For meg med bakgrunn fra verdensmusikkmiljøet og som nylig har kommet inn i den komersielle scenen, tenkte jeg «wow» da jeg så hvor forskjellige de to er. Det er egne festivaler og egne scener. Jeg tror tiden har kommet for å se på hvordan vi kan gjøre dette bedre.

I Popkammeret forteller Ingrid Jasmin blant annet om flamenco, klappekunst («det må være riktig farge på klappingen»), giftige bier, politikken rundt tradisjonsmusikken, studioteknikker, og girl power.

– Det er fremdeles mannsstyrt bransje. Det betyr at det man gjør må godkjennes av en mann for at man skal komme opp og frem.

Hør intervjuet her i artikkelen eller der du hører podkast.