Billie Van: – Jeg følte at alle andre var mye flinkere enn meg ⋆ Kontekst
Billie Van, Popkammeret
Foto: Jonathan Visaas Kise
Podkast

– Jeg var sjenert og følte alle andre var mye flinkere enn meg

Billie Van om pinsemenighetsoppvekst, musikkstudier, foreldreskap og å gråte på scenen.

– I et liv med barn så tenker man: «Hvordan skal jeg klare å ta vare på disse hele tiden, for alltid»?

I den nyeste episoden av Popkammeret snakker Billie Van, eller Merete Pascual, om blant annet frykt og hvordan det er å være musikerforesatt.

Hun er aktuell med tredjealbumet Woman.

– Noen ganger har jeg bare lyst til å bare bli gammel og skjønne at jeg er på vei til å forsvinne herfra og alt har gått bra, sier hun til Einar Stray.

Hør intervjuet her i artikkelen, på Spotify eller der du hører podkast.

Pascual snakker blant annet også om oppvekst i pinsemenighet, tiden hennes i Reykjavik, Køben og som Lipa-student i Liverpool.

– Jeg var sjenert, og følte alle andre var mye flinkere enn meg.

– Nå prøver jeg å sette en standard som egentlig er for vanskelig å oppnå. Men da vet jeg at jeg kommer til toppen. Det gjelder musikk, hvordan jeg vil ha en arbeidshverdag, familielivet mitt og hva jeg ønsker meg fra folka rundt meg.

Det siste tiåret har plateselskapssjefen og artisten Billie Van preget norsk musikkliv med sitt nære samarbeid med ektemann Jonas Alaska og Mikhael Paskalev, samt som bandmedlem i Susanne Sundførs liveorkester.

– Noen ganger gråter jeg på scenen når hun [Sundfør] føler det som verst. Under låten «Memorial» var det en sommer jeg visste når jeg kunne begynne å grine. Jeg hadde 30 sekunder på å slippe det løs, og så kunne jeg bli med igjen på slutten, sier Pascual.

Hør hele intervjuet her i artikkelen, på Spotify eller der du hører podkast.