Trygve Skaug: – Jeg har fått en del sinte brev oppigjennom ⋆ Kontekst
Trygve Skaug i Popkammeret
Foto: Pernille Sandberg/Presse
Podkast

– Jeg har fått en del sinte brev oppigjennom

Trygve Skaug gjester Einar Stray i Popkammeret, hvor han snakker om samlemani, om å skrive med sitt 19-årige jeg, reaksjoner fra det kristne miljøet og kritikk.

300 000 følger den samfunnsengasjerte østfoldingen Trygve Skaug på sosiale medier. Han er en folkekjær artist, men også landets mestselgende lyriker. Siden 2010 har musikken hans ligget på NRKs spillelister i 350 uker.

Nå presenterer Trygve Skaug et dobbeltalbum, nylig urfremført i Nidarosdomen under Olavsfest. Den ene er en sparsommelig arrangert salmeplate, produsert av Ellen Andrea Wang. Den andre plata beskriver han som en «Spotify-messe».

– Jeg skrev messen etter å ha blitt kjent med Skeivt Kristent Nettverk. De føler at mange kriker av kristen-Norge er et fryktelig skummelt sted.

– Jeg tror mange i det kristne landskapet ikke tenker over at det de er med på påvirker mange mennesker på en brutal og vond måte, sier Skaug til Einar Stray.

I Popkammeret åpner Skaug også opp om sin gitar-samlemani, om å skrive låter med sitt 19-årige jeg, og om å motta sinte brev.

– Lyrikken min har fått kjørt seg ganske bra. Noe av det kan jeg være enig. At det her blir for enkelt iblant. Det var likevel gøy å utgi det for 10 år siden. Så hadde jeg kanskje ikke skrevet det sånn i dag, sier Stray.

Hør Popkammeret: Trygve Skaug her i saken, på Spotify eller der du hører podkast.