Ingen sceneteknisk fagutdanning før 2023, men det blir pilotuke til høsten ⋆ Kontekst
Notis

Ingen sceneteknisk fagutdanning før 2023, men det blir pilotuke til høsten

Til tross for at Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) ikke greide å få på plass en godkjenning av kulturteknisk fagskole til høsten, så blir det arrangert en pilotuke til høsten.

– Her kan interesserte melde seg på for å få en uke med informasjon, workshoper, foredrag som gjelder det kommende utdanningstilbudet, sier fagansvarlig Hans Peter Jenssen.

– Pilotuka er ment både for de som kunne tenke seg å ta utdanningen og for folk i bransjen som vil være med å påvirke innholdet i fagutdannelsen.

Målet er å samle bransjen til en sceneteknisk uke hvor utleiefirmaer får møte både de som benytter seg av tjenestene samt potensielle elever.

– Pilotuka henvender seg til fagfolk innen musikk, tv, events m.m. Programmet er ikke helt satt enda, men det blir dagtidarrangementer i uke 41. Vi vil benytte oss av fagskolens egne lokaler i Kuben Yrkesarena. Påmeldingsportal er ikke åpnet ennå.

Les også: Kulturteknisk fagskole kan bli utsatt ett år

I skrivende stund har Nokut fortsatt ikke godkjent utdannelsen, men Jenssen mener dette kun skyldes liten kapasitet og at studiestart uansett vil bli til neste høst.

– I tiden frem mot studiestart i 2023 trenger vi å knytte til oss lærere, foredragsholdere og andre ulike fagsterke roller. Samtidig skal vi fortsette arbeidet med å sikre oss gode samarbeidsavtaler om praksisplasser hos utleiebedriftene.