Creo oppfordrer til søknadsboikott ⋆ Kontekst
Svart-hvitt-foto av ishavskatedralen i mørke
Tromsdalen kirke, bedre kjent som Ishavskatedralen. Nå skal midnattskonserter gjenopptas her. Foto:Teigens fotoatelier / Dextra photo / Digitalt museum
Nyheter

Creo oppfordrer musikere til ikke å søke utlyst engasjement

Tromsøysund menighet jakter på nye musikere til midnattskonserter i Ishavskatedralen.

«Vi oppfordrer våre øvrige medlemmer til å avstå fra å søke engasjement ved midnattskonsertene i Ishavskatedralen i denne situasjonen», skriver Creo på sin Facebook-side denne uken.

Kontekst har ved flere anledninger skrevet om konflikten mellom Tromsøysund menighet og tolv musikere som har vært engasjert for midnattskonserter i kirken i en årrekke.

Les også: – Musikerne har ene og alene holdt kirken åpen

Musiker Harald Bakkeby Moe gikk i fjor til sak mot menigheten med krav om fast ansettelse. Bakkeby Moe vant i tingretten, men menigheten anket saken til lagmannsretten.

Les også: – Menighet har anket dom som ga musiker medhold

Denne uken skriver Nordlys at Tromsøysund menighet nå skal gjenoppta midnattskonsertene.

– Hurtigruten ønsker at konsertene skal komme i gang igjen etter korona-nedstengingen. Tromsøysund menighet undersøker hvordan dette kan skje og arbeider med saken, sier styreleder i Tromsøysund menighetsråd, Kåre-Bjørn Kongsnes til Nordlys.

Musikerne som vant rettssaken mot menigheten er ifølge avisen ikke spurt om å delta i konsertene, selv om musikerne ønsker å inngå midlertidige avtaler i påvente av lagmannsrettens behandling.

Creo oppfordrer altså nå musikere til å frastå fra å søke på disse engasjementene «i solidaritet med de aktuelle musikerne og for å markere avstand til Tromsøysund menighets handlemåte».

Kontekst vil komme tilbake med mer om denne saken.