TONO stanser alle utbetalinger til Russland ⋆ Kontekst
Notis

TONO stanser alle utbetalinger til Russland

TONO og de andre nordiske kollektive forvaltningsselskapene Koda (Danmark), Teosto (Finland) og Stef (Island) har i fellesskap besluttet å stanse utbetalinger til det russiske forvaltningsselskapet RAO med bakgrunn i den russiske føderasjonens pågående angrepskrig mot staten Ukraina og sanksjonene som er pålagt av EU mot blant annet russiske finansinstitusjoner.

– Våre organisasjoner fordømmer på det sterkeste det brutale russiske angrepet på frihet og menneskerettigheter i Ukraina, og står i solidaritet sammen med våre kolleger og partnere i Ukraina, som lider under krigen startet av den russiske regjeringen. Vi oppmuntrer på det sterkeste til dialog og samarbeid, og insisterer på en slutt på aggresjon og vold, skriver TONO i en pressemelding.

“Creators for Ukraine” og underskriftskampanje

TONO har dessuten valgt å bidra med økonomisk støtte til «Creators for Ukraine», et initiativ opprettet av de kollektive forvaltningsselskapenes globale paraplyorganisasjon CISAC. Mye av støtten vil gå til de ekstraordinære tiltakene som er igangsatt av det polske kollektive forvaltningsselskapet ZAIKS.

I tillegg oppfordrer TONO medlemmene til å underskrive på en underskriftskampanje etablert av CISAC. Du kan lese oppropet og gi din støtte til oppropet på denne siden.