Tommy Tee tar Takin' Ova ut på 25-årsturné ⋆ Kontekst
Notis

Tommy Tee tar Takin’ Ova ut på 25-årsturné

Siden Tommy Tee og kompani tar på seg æren for å bringe hiphop «hjem til et bredere publikum», så drar 25-årsfeiringen av «Takin’ Ova» ut på tur til sommeren.

T.P Allstar lover gamle slagere så vel som historier – om 25 år med lokal rap i Norge, og hip hopkultur slik den ble servert på 90-tallet med innslag av både dans og kunst. Dette ifølge pressemeldingen fra Foynhagen, som er en av scenene som til sommeren får besøk av Tommy Tee.

«Selv om hip hop-kulturen veltet over hele Europa i første halvdel av 80-tallet skulle det ta nok et tiår før den lokale varianten av musikken skulle frå sitt gjennombrudd. Selv om pionerer som B.O.L.T. Warhead og senere Warlocks, Gatas Parlament og Pen Jakke med flere holdt kulturen i live på undergrunnsnivå, skulle det syv gutter fra Oslo, Mandal, Jessheim og Ski til for å bringe musikken hjem til et bredere publikum», heter det videre.

Hit Awards-opptredenen til Tommy Tee, Warlocks, Diaz, Opaque (aka Mae) og Son of Light i Oslo Spektrum i 1998, i amerikansk selskap med El Da Sensei og Mike Zoot, trekkes frem som «startskuddet for en ny generasjon av utøvere».

Og der gjenlød nettopp «Takin’ Ova», som også er tittelen på NRKs rapserie fra 2017 – og gjorde det tydelig for musikkbransjen at nå var hip hop i rommet – og umulig å overse lenger. Singelen lå på VG-listen i 11 uker.