SV støtter Griegakademiet ... igjen ⋆ Kontekst
Kirsti Bergstø og Audun Lysbakken under SVs landsmøte 2023.
Kirsti Bergstø og Audun Lysbakken under SVs landsmøte 2023. Partiet støtter også i år finansiering av et nytt Griegakademi. Foto: Alf Simensen / NTB
Nyheter

SV støtter Griegakademiet … igjen

I sitt alternative statsbudsjett foreslår SV å bevilge 28 millioner til bygging av Griegakademiet i 2024.

– Det er på tide at Bergen og Vestlandet blir prioritert i statsbudsjettet. Vi er glade for at SV tar ansvar for vestlandskulturen i sitt alternative budsjett. Vi er klare til å sette spaden i jorden så snart vi vet at pengene kommer, sier rektor ved Universitet i Bergen Margareth Hagen i en pressemelding.

Som Kontekst tidligere har skrevet om, har regjeringen også i år nedprioritert Griegakademiet i statsbudsjettet.

– Det er fullstendig uakseptabelt og svært provoserende at Griegakadmiet nok en gang blir budsjettaper, sa professor Frode Thorsen ved UiB til Kontekst.

I SVs alternative statsbudsjett får Universitetet i Bergen imidlertid 28 millioner til å starte byggingen av det nye Griegakademiet på Møllendal, ifølge Bergens Tidende.

– Nå synes jeg det argumentet ser tynnere ut enn før. Nå får vi de første meldingene om bråstopp i byggebransjen. Da endrer situasjonen seg, og det gir et større rom, sier SVs Audun Lysbakken til avisen.

Griegakademiet arrangerer for øvrig en demonstrasjon foran Stortinget 22 november kl. 15.30. Mer informasjon finnes her.