RITMO og Stavanger Symfoniorkester skal forske på konsertopplevelser – live ⋆ Kontekst
Notis

RITMO og Stavanger Symfoniorkester skal forske på konsertopplevelser – live

Stavanger Symfoniorkester (SSO) samarbeider med RITMO, Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse, om live forskning på hvordan musikken påvirker oss.

Orkestermusikere, dirigent, konferansier og ikke minst publikum involveres aktivt og kan følge resultatene underveis i konserten.

Prosjektet utforsker hvordan orkestermusikere kommuniserer med hverandre, dirigenten og publikum, og hvordan følelsen av samhørighet oppstår under konsert.

– Vi ser spesielt på hvordan kroppsrytmer – inkludert uttrykksfulle kroppsbevegelser og fysiologiske rytmer som hjertefrekvens og pust – stemmer overens mellom mennesker som spiller eller hører på musikk, skriver orkestere i en pressemlding.

LYDO 2023 skjer 16. og 17. februar for skoleelever, og lørdag 18. februar er det åpen familiekonsert, i Stavanger konserthus.

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport. LYDO oppfordrer til innovasjon og engasjerer elever til å eksperimentere og utforske.