Rebecka Sofia Ahvenniemi blir KODEs huskomponist i 2022 ⋆ Kontekst
Notis

Rebecka Sofia Ahvenniemi blir KODEs huskomponist i 2022

Komponist og filosof Rebecka Sofia Ahvenniemi blir KODEs huskomponist i 2022, melder KODE i en pressemelding.

Ahvenniemi tar over stafettpinnen etter Wolfgang Plagge, som var første huskomponist ut i KODEs nye flerårige satsning på komposisjon. 

– Rebecka er en fantastisk komponist med en spennende og personlig stemme. I tillegg er hun en markant musikktenker som vil bringe mange interessante og viktige temaer på banen i året som kommer. Vi gleder oss stort til å ha henne som huskomponist her hos oss, sier direktør for komponisthjemmene, Christian Grøvlen i meldingen.

Rebecka Sofia Ahvenniemi (f. 1982) er bosatt i Bergen og har en mastergrad i komposisjon fra Griegakademiet. I tillegg tok hun nylig doktorgrad i filosofi ved Universitetet i Helsinki høsten 2021.

Wolfgang Plagge urfremførte verket sitt «In Arduis» i Troldsalen 31. oktober, en sonate som ble til på komponistens hjemmekontor og tok utgangspunkt i verdenssituasjonen 2021. Rebecka Ahvenniemi ser, i følge meldingen, frem til å videreutvikle konseptet til neste år:

– Jeg gleder meg veldig til å være KODEs huskomponist! Det å levendegjøre komponisthjemmene på en slik måte er et veldig bra og viktig initiativ.

KODE Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen er Norges nest største kunstmuseum. KODE forvalter og formidler norsk musikkarv gjennom de tre komponisthjemmene Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Ole Bull Museum Lysøen og Harald Sæverud Museum Siljustøl.