NRK-sjef blir ny administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester ⋆ Kontekst
Notis

NRK-sjef blir ny administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester

Ragnar Christensen (53) blir direktør i Stavanger Symfoniorkester. Han overtar etter Morten Warland, og starter i stillingen 1. mai 2023.

Christensen er i dag distriktsredaktør for NRK Rogaland, en stilling han har hatt siden 2008. Han er oppvokst på Vereide i Nordfjord, og er utdannet innen radio- og TV-journalistikk ved University of Florida. Christensen har vært ansatt i NRK siden 1993, og jobbet ved distriktskontorene i Sogn og Fjordane og i Hordaland i til sammen åtte år, før han begynte i NRK Rogaland i 2001.

– Stavanger Symfoniorkester skal i likhet med NRK levere på et konkret og tydelig samfunnsoppdrag. Jeg har som mål å bidra til realisering av SSOs strategi, og gjennom det gjøre orkesteret enda mer tilgjengelig og attraktivt for et så stort publikum som mulig. Kanskje spesielt for dem som ennå ikke har satt sin fot i det fantastiske konserthuset vi har her i Stavanger, sier Christensen, i en pressemelding hvor han legger til:

– Det er lett å la seg inspirere av orkesterets visjon om å berike, bevege og utfordre gjennom kraften av levende musikk.

Trond Nerdal er konstituert direktør til Christensen tiltrer stillingen.

Det var seks søkere, fem menn og en kvinne, til åremålsstillingen på seks år.