Kirkemusikkfestival fortsetter som todelt også i 2023 ⋆ Kontekst
Notis

Kirkemusikkfestival fortsetter som todelt også i 2023

Etter å ha vært bekymret for lavt forhåndssalg av billetter endte årets internasjonale kirkemusikkfestival i Oslo med et rekordhøyt billettsalg de siste dagene.

Etter å ha måttet koronaavlyse i 2020, og arrangert digitalt festival med omfattende smitteverntiltak i 2021, ønsket Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival artister og publikum velkommen til en todelt festival i mars og september i 2022.

Selv om det ble gjort på kort varsel og var en helt ny løsning, ble det så vellykket at kirkemusikkfestivalen også i 2023 blir delt i to. Dette på grunn av usikkerhet knyttet til kommende smittebølger, ifølge pressemeldingen:

Festivalen ønsker fortsatt å inkludere utøvere som har fått utsatt sine konserter på grunn av pandemien, og todelingen gjør det lettere for utøverne å finne datoer som passer. Den vil foregå vår og høst, og da med norske og internasjonale utøvere i begge bolker.

«Todelingen åpnet for mer luft mellom arrangementene, noe som også ga publikum muligheten til å få med seg flere arrangementer. Festivalen fikk dessuten muligheten til å sette opp en ønskereprise i del 2, av Tyler Futrells «Stabat Mater», som ble urfremført under del 1 og gjorde dypt inntrykk på publikum», heter det videre.