Belyser kirkemusikken fra nye vinkler ⋆ Kontekst
Notis

Belyser kirkemusikken fra nye vinkler

Guttekoret Wiener Sängerknaben blir et av trekkplastrene når årets Kirkemusikkfestival går av stabelen i mars.

Fenomenet Wiener Sängerknaben gjorde seg gjeldende under den tradisjonsrike nyttårskonserten på NRK 1. januar. Og nå er guttekoret – som feirer 525-års jubileum i år – ventet til Oslo for første gang når de åpner Kirkemusikkfestivalen, med wienerklassisk festaften. Datoen interesserte kan merke seg er lørdag 11. mars, fremgår det av pressemeldingen.

Årets festivaltema «Øst for den vestlige kirkemusikken» gir en pekepinn om at det blir kirkemusikk fra nye vinkler, og en musikalsk reise som byr på både estiske salmer, persisk vokalkunst, tsjekkiske pianostykker, finsk samtidsmusikk og flere urfremføringer, heter det videre på hjemmesidene.

Et annet sentralt tema er kvinner i kirkemusikken, fremgår det videre om programmet.

Det blir dessuten urfremføring av Håkon Daniel Nystedts «Stabat Mater» – og Marcus Paus kommer med sin nye versjon av «The Beauty That Still Remains» (basert på Anne Franks dagbok) – for KORK og Det Norske Jentekor, melder arrangørene. Som kan melde at det også i år blir festival i to omganger – der den første går av stabelen i mars, og den andre arrangeres i september.