Kirkemusikkfestival koronadeler seg – slipper til internasjonale utøvere først til høsten ⋆ Kontekst
konsert i oslo domkirke sett fra koret
Bent Sørensens Matteuspasjon med Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria ble i fjor fremført uten publikum i Oslo domkirke. Konserten er også på årets program. Foto:Bente Johnsrud
Notis

Kirkemusikkfestival koronadeler seg – slipper til internasjonale utøvere først til høsten

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival går av stabelen i mars og september.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival deler årets festival i to på grunn av den uforutsigbare koronasituasjonen – og går dermed av stabelen i mars og september.

Mens konsertene med kortreiste utøvere gjennomføres som planlagt i mars, vil konsertene med internasjonale utøvere flyttes til høsten, i perioden 3. til 11. september.

– Beslutningen er tatt i samarbeid med de internasjonale utøverne, for å unngå avlysninger i siste liten, og for å minimere risikoen for spredning av virus på tvers av de mange arrangementene som var planlagt, skriver festivalen i en pressemelding.

Totalt 947 utøvere skulle medvirket i løpet av festivalperiodens ti dager, noe som gir mange møtepunkter – og mulighet for smitte fra ett arrangement til et annet med mange medvirkende fra forskjellige steder i et kort tidsrom.

– Hele festivalgjennomføringen kunne blitt truet om produsenter, frivillige og annet personell ble smittet, ifølge festivalen, som opplyser at utøverne de har vært i kontakt med har «vært lettet» over å kunne utsette reisen til over sommeren nå som smittetrenden er stigende i mange europeiske land.

– Risikoen for at én eller flere havner i isolasjon, som igjen påvirker kommende prosjekter, er fortsatt høy, heter det videre.

18. til 27. mars kan kirkemusikkinteressert publikum oppleve Katrine Gislinge, Uranienborg Vokalensemble, Henrik Hellstenius og Nordic Voices, Kåre Nordstoga, Kringkastingsorkesteret på konsert med Oslo Domkor og NMHs kammerkor, Terjungenensemble og Det Norske Solistkor med Ensemble Allegria.

I september loves barnekorstafett med Göteborg Domkyrkas Flickkör, L’Orfeo Barockorchester med Michi Gaigg, Eduardo Paniagua og Música Antigua, Schola Cantorum med Oslo Sinfonietta, Frédéric Blanc, Polyphony & Stephen Layton, Les Talens Lyriques & Christophe Rousset og Marjan Vahdat. Da vanker det også de lovede foredragene om Ruth Reese og Safemuse.