– Det var en milepæl da Bransja prat ble omtalt på VG.no ⋆ Kontekst
Foto: Kildefoto: Hes
Intervju

– Det var en milepæl da Bransja prat ble omtalt på VG.no

Facebook-gruppen Bransja Prat har vært et ledende diskusjonsforum for musikkbransjen under pandemien. – Vi tar selvsagt tak dersom noen innlegg blir rapportert, sier Erle Strøm i Hes.

Hei Erle, når og hvordan arbeider du best?

– Jeg jobber aller helst fra det nye og deilige kontoret til Hes i Kongens gate, spesielt etter en periode med altfor mye hjemmekontor. Drømmedagen er å starte tidlig, helt alene på kontoret med en kaffe før dagen setter i gang for fullt.

– Hvor mye tid tar det å administrere Bransja prat?

– Det tar ikke så mye tid, men vi prøver å holde oversikt over alt som postes der, og tar selvsagt tak dersom noen innlegg blir rapportert av brukere, og om noen er ufine. Men det skal være litt takhøyde også.

– Hvordan har covid påvirket bransjetreffet Bransja bar, opprinnelsen til Bransja Prat?

– Vi i Hes arrangerte Bransja bar halvårlig siden 2013, helst i måneder der det ikke skjer så mye annet. Etter pandemien har det vært så stort trykk med andre ting, at vi ikke har funnet en ny dato som passer enda. Men det er bare et spørsmål om tid før det dukker opp en ny invitasjon!

Portrett av Erle strøm
Erle Strøm, partner i Hes. Foto:Hes
Hvilken gruppe utgjør Bransja-begrepet for dere nå?

– I utgangspunktet var Bransja kun ment for musikkbransjen, men vi opplever at vårt nedslagsfelt har blitt utvidet, spesielt via Bransja prat som gjennom covid har blitt det viktigste nettforumet for alt fra artister og apparatet rundt dem, til arrangører, teknikere samt utelivsbransjen. Den lukkede gruppen har nå tett oppunder 8000 medlemmer.

Hvem er det typiske Bransja-medlemmet og hvordan har det utviklet seg?

– Da vi opprettet Bransja prat, var det ment som et lukket forum der musikkbransjen kunne diskutere temaer som var viktige for dem, og kanskje også skryte og sladre slik praten gikk på Bransja bar. Men etter hvert ble det diskutert saker som angikk såpass mange i kulturbransjen at vi måtte åpne opp for at de personene som blir omtalt og diskutert i forumet også fikk slippe til med motsvar.

Faksimile av Facebook-post
Før Bransja prat, var det Bransja bar. Et typisk Facebook-event kunne se slik ut. Foto:Skjermbilde: Hes

Er det noen innlegg du husker godt?

– Det var en milepæl for Bransja prat da forumet første gang ble omtalt som kilde på VG.no. Det har ført til at vi etter hvert har måttet slippe mange nysgjerrige kulturjournalister inn i det lukkede forumet.

Er det noe du ønsker Bransja var mer engasjert i?

– Jeg opplever at medlemmene i Bransja er svært engasjerte i mange ting, jeg! Og jeg har blitt litt rørt av at Bransja prat har blitt det forumet der bransjen har samlet seg og gitt hverandre gode tips og vink i en vanskelig tid. Jeg opplever at forumet har hatt en viktig funksjon for mange, særlig de siste årene.