Beholdt forhøyet jazzstipendpott ⋆ Kontekst
Notis

Beholdt forhøyet jazzstipendpott

– Kulturfeltet fortsatt sterkt preget av to år med nedstenging

Norsk jazzforum valgte å beholde den tredoble stipendpotten som man innførte under koronapandemien også da 2022-midlene skulle fordeles.

– Under pandemien omdisponerte vi midler og tredoblet den ordinære stipendpotten for å bistå musikermedlemmene i en vanskelig periode. Vi har valgt å opprettholde den summen også i år, sier Roy Jahrn Holtan, fagansvarlig i Norsk jazzforum, og påpeker:

– Kulturfeltet, og kunstnerne spesielt, er fortsatt sterkt preget av to år med nedstenging.

Nå er én million kroner i musiker- og bandstipender fordelt. De vil ifølge Holtan bidra til fordyping og øving for flere. Man har også økt bandstipendet noe for å møte den generelle prisøkningen.

Blant dem som mottar fordypnings- og studiestipend, som er på 10.000 kroner, er Stian Carstensen, saksofonisten Elisabeth Lid Trøen og bassist Guro Skumsnes Moe. Blant øvings- og studiestipendmottagerne på bandfronten er Majaz, Hanna Paulsberg Concept og Maridalen.

Norsk jazzforum mottok 381 søknader om musiker- og bandstipend for 2022, og av disse har 39 musikere og 35 band fått tildelt stipender på totalt 1 017 000 kroner.