Jazzens hederspris til Karin Krog ⋆ Kontekst
Notis

Jazzens hederspris til Karin Krog

Norsk jazzforums hederspris 2023 er tildelt Karin Krog. – En pionér i norsk jazz. Nyskapende, utforskende og modig, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for tildelingen.

En av norsk jazz’ aller største stjerner, Karin Krog, ble onsdag kveld tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023, melder Jazzforum i en pressemelding.

Norsk jazzforums hederspris er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

Se klipp fra NRK: Karin Krog fremfører «Sunny».

Hedersprisen er én av elleve priser som deles ut under Jazzprisen 2023, som arrangeres lørdag 15. april i Ibsenhuset i Skien. Krog skal imidlertid ha et spilleoppdrag den kvelden, så Krog fikk tildelt utmerkelsen før hennes egen konsert på Munchmuseet i Oslo onsdag kveld.

– Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog. Hennes omfattende kunstneriske virke har inspirert og banet vei for generasjoner av musikere, og løftet norsk jazz ut i verden, sa daglig leder, Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.