Fem millioner ekstra til Skeivt kulturår - 31 prosjekt får støtte ⋆ Kontekst
Notis

Fem millioner ekstra til Skeivt kulturår – 31 prosjekt får støtte

Kulturrådet har fått i oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet å fordele overskudd på fem millioner fra Norsk Tipping til tiltak og arrangementer under Skeivt kulturår i 2022. 

Tildelingene kommer i tillegg til de fem millioner kronene som departementet før nyttår bevilget til det samme formålet. Til søknadsfristen 22. april kom det inn 104 søknader på til sammen 19,7 millioner kroner.

Tilskudd til 31 prosjekter

Nå er det klart at 31 prosjekter over hele landet får tilskudd. Blant dem er Gudbrandsdalsmusea som skal arrangere samtaler om skeiv bygdehistorie, Garmeres som skal holde ikke-binært kofteverksted i Skien, Eivind Reierstad som skal danse på kunstsentrene i Rogaland og Møre og Romsdal, og organisasjonen EQuality og forfatter Amal Aden som skal besøke biblioteker og skoler landet rundt for å snakke om ulike samfunns syn på homofili.

– Det er sterke prosjekter som får tilskudd, og de representerer stor bredde og variasjon når det gjelder hva de handler om, hvem som arrangerer, og hvor de kan oppleves av publikum. Sammen bidrar de til økt synlighet, mangfold og inkludering av og for skeive, og for skeive med ulik bakgrunn, sier Torbjørn Urfjell, avdelingsdirektør for samfunn og arena i Kulturrådet i en pressemelding.

Se alle tildelingene her.

– I forrige søknadsrunde var det mange bra arrangementer og initiativer som ikke nådde opp på grunn av den store søknadsmengden. Derfor har vi prioritert å åpne for en søknadsrunde til, slik at flere prosjekter blir realisert, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NTB.