Utgir bandhistorien om Prudence i dagbokformat – Åge stiller på bokbadet ⋆ Kontekst
Notis

Utgir bandhistorien om Prudence i dagbokformat – Åge stiller på bokbadet

Det legendariske rockebandet Prudence fått en ny bok viet seg, med tittelen «Prudence – The Hairy Fairies – Day-by-Day».

Tittelen sikter til at forfatterne i dagboksform har dokumentert bandet, basert på «nitid gjennomgang av skandinaviske aviser samt samtaler med bandmedlemmene».

Dermed er Namsos-bandets karriere fra røttene i 1965 frem til en lang, suksessrik avskjedsturné i 1975 visualisert mellom to permer – noe som skal være første gang for en norsk bok om et norsk band, heter det videre i pressemeldingen.

Det loves dokumentering av over 800 spillejobber så vel som bortimot 750
bilder og memorabilia, en detaljert diskografi, et nytegnet stamtre, gjennomgang av
studioinnspillinger, samt oversikt over radio- og TV-opptak i inn- og utland.

Boken er på 580 sider og har forord av Asbjørn Bakke. Den gis ut på Absolutt forlag, som tidligere har utgitt blant annet «Hamarfestivalen 1981 – mot rus», «Kalvøyafestivalen – en musikalsk tidsreise», «Frank Zappa – The Nordic Stories» og «Da musikken stilnet».

«Prudence – The Hairy Fairies – Day-by-Day» ble lansert sist helg på Trønderrockmuseet i Namsos, men det er flere bokarrangementer på gang:

Lørdag 15. oktober stiller forfatterduoen Børge Skilbrigt og Erland Alexander Heir på stand under Norges CD og platemesse på Rockefeller i Oslo. Søndag 6. november blir det bokbad på Rockheim i Trondheim, der forfatterne får selskap av Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen, Johan Tangen og Kaare Skevik jr., presentertert av Stian Wallum. Og endelig 19. november blir det bokbad i kulturhuset Flammen i Nittedal med Skilbrigt og Heir til stede.