Uavhengige plateselskap gir alle inntekter fra strømming og nedlasting i Russland til Ukraina ⋆ Kontekst
Fire menn i svart på snødekket vintervei
Kampfar har mange fans i Ukraina og Russland. I tillegg til bandets egen innsamlingsaksjon med T-skjortesalg til støtte for Ukraina, er de også representert av plateselskapet Indie Recordings. Foto:Promo
Nyheter

Uavhengige plateselskap gir alle inntekter fra strømming og nedlasting i Russland til Ukraina

Flere av de største, uavhengige norske plateselskapene samler seg for å vise sin støtte til Ukraina – på en måte som gjør at også russiske fans som er motstandere av krigen kan bidra.

Plateselskapene donerer alle inntekter fra strømming og nedlasting i Russland i 2022 til Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina.

– Vi vet at det russiske folk ikke støtter de grusomme handlingene til Putins regime. Ved å gi dem muligheten til å donere penger til Ukraina på denne måten kan de også bidra til å støtte sine naboer uten frykt for represalier, sier initiativtager Erlend Gjerde i Indie Recordings, som blant annet huser Skambankt, Gåte og Kampfar.

Plateselskapene som hittil har forpliktet seg til dette er foruten Indie Recordings disse: Propeller Recordings, Fysisk Format, Voices Of Wonder, MTG Music, Dark Essence Records, Karisma Records, TBC Records, Arctic Rights Management, PLOINK, Furo Records, lojal Blood Records, Nye Blanke/Honningbarna, Jungelblokken, Blanca Records og Noroff Records Bergen.

Nå håper han at enda flere rettighetshavere blir med på denne aksjonen og oppfordrer alle til å være kreative i måter man kan bidra best mulig.

– Alle jeg har spurt, har sagt ja. Listen blir garantert lenger bare jeg rekker å kontakte flere. Engasjementet er stort, sier Gjerde til NTB.

Det er mange ting på gang i musikkbransjen allerede. Det er satt i gang en Rockespleis for Ukraina , det er støttekonserter, og band som gjør egne innsamlingsaksjoner. Blant annet har blackmetalbandet Kampfar alene samlet inn 70.000 kroner gjennom salget av en støtte-T-skjorte med bandlogoen i det ukrainske flaggets farger.