Tonos formidlerpris 2023 til Rune Grammofon ⋆ Kontekst
Notis

Tonos formidlerpris 2023 til Rune Grammofon

– Siden starten har plateselskapet vært ensbetydende med kvalitet, sier juryen.

Rune Grammofon er et norsk plateselskap som er eid og etablert av Rune Kristoffersen. Han er kjent fra pop-duoen Fra Lippo Lippi og selskapet gir ut elektronisk, improvisert, eksperimentell musikk, ofte i grenselandet mot jazz. Kim Hiorthøy designer omslagene.

Juryen sier blant annet i sin begrunnelse: Rune Kristoffersen etablerte Rune Grammofon i 1998, og siden starten har plateselskapet vært ensbetydende med kvalitet. Kristoffersen har valgt den smale sti ved å prioritere ulike eksperimentelle uttrykk med et begrenset kommersielt potensial, men Rune Grammofon har i løpet av sine 25 år vært med å spre norsk musikk langt utover sjanger- og landegrenser.

TONOs formidlerpris har vært delt ut siden 2011 og gis til mennesker, organisasjoner og selskaper som gjør et eksepsjonelt arbeid for å formidle musikk ut til publikum.

Tidligere mottakere av prisen er Øya-festivalen, Manfred Eicher/ECM, musikkforleggere som Leif Dramstad og Kai Robøle, Tommy Tee, Jazznytt-bloggen «Now’s the time», hiphop-mediet YLTV m.fl.