Tone Hansen blir ny direktør for Munchmuseet ⋆ Kontekst
Notis

Tone Hansen blir ny direktør for Munchmuseet

Direktør ved Henie Onstad Kunstsenter Tone Hansen (52) overtar for Stein Olav Henrichsen som direktør for Munchmuseet i Oslo.

Det bekrefter byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding torsdag.

– Oslos storsatsing på Munch i Bjørvika har høye ambisjoner, og det er en stor oppgave å lede museet inn i fremtiden. Jeg er derfor glad for at byrådet i dag har ansatt Tone Hansen i stillingen. Hun har faglig tyngde, internasjonale kontakter, innsikt i norsk kulturliv og brenner for formidling, sier han.

Tone Hansen er utdannet ved Kunstakademiet og Kunsthøgskolen i Oslo og kommer fra stillingen som direktør for Henie Onstad Kunstsenter. Hun overtar fra og med 1. oktober et kunstmuseum som har hatt 700.000 besøkende siden det åpnet i oktober i fjor.Elleve søkere

Hansen vant fram mot ti andre søkere i kampen om direktørstillingen. Blant dem var kurator og leder for utstillingsprogram ved Munchmuseet, Lars Toft Eriksen, kunstnerisk direktør Trude Gomnæs Ugelstad ved Sørlandets Kunstmuseum og kunsthistoriker Ina Johannessen Dibley.

Hansen sier selv at hun er stolt over å ha fått stillingen.

– Med Munch som flaggskip vil jeg bidra til at Oslo by blir en av de mest attraktive kulturbyene i Europa. Samarbeidet med aktører i hele byen kan gjøre at vi trer fram og skinner som en imøtekommende og sjenerøs by av internasjonalt kaliber. For å klare det, vil verdier som likhet og mangfold i alle ledd stå sentralt, sier hun.

Hennes tidligere arbeidsgiver Henie Onstad Kunstsenter ønsker Hansen lykke til i sin nye jobb.

– Prosessen med å rekruttere en ny direktør for å videreføre dette spennende arbeidet er igangsatt. I mellomtiden er jeg helt sikker på at vi har de riktige ressurser til å holde i tøylene. På vegne av oss alle ved Henie Onstad Kunstsenter ønskes Hansen lykke til i sin nye stilling, sier styreleder Marianne Blystad.Forgjengeren satte i gang omstilling

Nåværende direktør Henrichsen blir sittende som direktør fram til ut september i år. I løpet av sine tolv år i stillingen har han blant annet flyttet museet fra Tøyen til det nye gigantbygget i Bjørvika.

Han har ifølge Aftenposten også rukket å iverksette en omfattende omorganisering like før han går av, noe som har utløst bekymring fra rundt 90 ansatte.

Direktøren forsvarte prosessen han har satt i gang, og pekte på at organisasjonen har gått fra å være et lite museum på Tøyen med tre skiftende utstillinger og 200.000 besøkende til et vesentlig større museum med et bredt tilbud til publikum.

– Samfunnet rundt oss er også i stor endring som påvirker museet. Det er derfor helt nødvendig å tilpasse organisasjonen, sa Henrichsen til Aftenposten.