Tidal granskes av Økokrim ⋆ Kontekst

Tidal granskes av Økokrim

Økokrim gransker mulig databedrageri i Tidal, skriver Dagens Næringsliv.

I fjor avslørte DN at Tidal skal ha manipulert lyttertall med minst 320 millioner falske avspillinger. Siden avsløringen er det blitt tatt rettslige avhør av tidligere Tidal-ansatte som hevder å ha oppdaget uregelmessigheter i Tidals database og siden meldt fra om disse.

– Creo mener det er bra at Tidal-saken blir gjennomgått av Økokrim. Da blir alle stener snudd og eventuelle feil avdekket. Siden Økokrim tar tak i dette, gir jo det en indikasjon om at dette ikke bare er hule påstander. Utover denne konkrete saken, handler dette også om tilliten til strømmetjenestene som musikkdistributør, sier nestleder i Creo, Christine Thomassen.

Tidal benekter skyld

Etter avsløringene krevde Gramart revisjon av selskapet for å få rede på om Tidal skyldte norske artister penger. Et tilsvarende krav stilte den danske rettighetsorganisasjonen Koda. Fono, Gramo og Tono har i tillegg politianmeldt Tidal. Blant de tidligere ansatte i selskapet som nå blir avhørt, sluttet tre av dem samtidig etter å ha undertegnet sluttpakker som, i følge DN, inneholder «gullstandarden for taushetskontrakter».

Tidal selv hevder at de trolig er utsatt for datainnbrudd og at påstandene fra DN er feilaktige og er en del av en svertekampanje.