Thomas Dybdahl med solid feiring av 20-årsjubileet for debutplaten ⋆ Kontekst
Notis

Thomas Dybdahl med solid feiring av 20-årsjubileet for debutplaten

Thomas Dybdahl lar det ikke gå upåaktet hen at det er 20 år siden solodebuten med « … that great October sound».

Albumet innbragte ham både Alarm- og Spellemannpris og «en plass i titusener av norske CD-hyller», skrev NTB i 2003.

– Lite ante vi at albumet skulle finne veien inn i tusenvis av hjem og hjerter og sende meg ut på et eventyr av en karriere, har Dybdahl sagt i tilbakeblikk.

Jubileet feires med slippet av en gedigen samleboks til 3.500 kroner med den såkalte «Oktobertrilogien» på vinyl. Laget i kun 200 eksemplarer loves det bonusmateriale, CD-er, DVD og en 128 siders fotobok når boksen slippes fredag.

I samme slengen trår Thomas Dybdahl til med en minikonsert på platesjappa Big Dipper i Oslo førstkommende lørdag ettermiddag før Sentrum Scene samme kveld. Der spiller han med nytt band i ryggen seg gjennom hele debutplaten før det loves «nyere låter og fest». Deretter bærer det ut på stor Europa-turné for å fortsette feiringen.

På « … that great October sound», som kom i oktober 2002, sto Dybdahl selv for all vokal, instrumentering og produksjon og sa til NTB året etter at han ikke «alltid hadde tålmodighet til å vente på musikerne» og spilte inn i egen stue.

– Hvis jeg har ånden over meg, gjør jeg det like godt selv.

Det ble to plater til, «Stray Dogs» fra 2003 og «One day you’ll dance for me, New York City» fra 2004, som fullendte albumtrioen.

– Det var egentlig en trilogi fra begynnelsen av, men jeg torde aldri si det, i tilfelle det gikk skeis, innrømmet Thomas Dybdahl overfor NTB da han slapp andre platen. I dag hater han å jobbe alene og «depper etter en halvtime». Nå må han ha folk seg for at det skal bli musikk.