– Ta kontroll på karrieren ⋆ Kontekst
Jørn Dalchow.
Jørn Dalchow. Foto: Hilde Wohl

– Ta kontroll på karrieren

Jørn Dalchow

Bookingavtaler:

– Jeg vil anbefale alle artister å sette seg i førersetet, forstå pengestrømmen og delta i administreringen av sin egen karriere, sier Jørn Dalchow, direktør i plateselskapet daWorks, coverdesigner og forfatter av boka Hjelp, jeg er i popbransjen.

Han ser at flere og flere artister tilegner seg kunnskap og styrer sin egen karriere. Men hvis de skal leve av musikken tror han de fleste kommer til et punkt der de må inngå samarbeid med profesjonelle bransjeaktører for å løfte det til neste nivå.

– Musikkverdenen tiltrakk seg flere gullgravere som var ute etter raske penger da CD-salget var på topp og det var mer penger å hente. Nå har jeg inntrykk av at bransjen er mer transparent og mer profesjonell. Jeg hører ikke om så mange som føler seg lurt lenger, sier Dalchow.

Bransjeveteranen mener de verste fellene en artist eller et band kan gå i, befinner seg utenfor Norges grenser.

– Det er ganske ryddig i bransjen i Norge nå, så jeg vil si at det er i utlandet sjansen for å gå på en smell er størst. Artister som i all hast skriver under på distribusjonsavtaler med små selskaper i utlandet, kan fort bli slukt med hud og hår med tanke på rettigheter. Jeg vil advare sterkt mot å ha hastverk med å signere noe som helst. Ta deg god tid, og sett deg inn i hvert punkt.