Stortinget forlenger koronastøtten. – Det betyr at jeg fortsatt kan jobbe med lys når pandemien er over, sier Magnus Boyd ⋆ Kontekst
VIKTIG KOMPENSASJON: Magnus Boyd håper kompensasjonsordningen forelenges så lenge det er nødvendig.
VIKTIG KOMPENSASJON: Magnus Boyd håper kompensasjonsordningen forelenges så lenge det er nødvendig. Foto: Marius Dale

Stortinget forlenger koronastøtten. – Det betyr at jeg fortsatt kan jobbe med lys når pandemien er over, sier Magnus Boyd

Stortinget viderefører kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere ut februar 2021. – Det betyr at jeg fortsatt kan jobbe med lys når pandemien er over, sier lysdesigner og initiativtaker til RedAlert Norge, Magnus Boyd.

Kompensasjonsordningen vil fortsette å ligge på 60 prosent. Ordningen dekket opprinnelig 80 prosent av tapt næringsinntekt, med grense opp til 6G, og ble deretter redusert til 60 prosent fra november. Utgangspunktet var ligningen for 2019.

• Les også: Utfordringene står i kø for årets julekonserter

– Sørger for at vi overlever

– Jeg er veldig fornøyd med at Stortinget velger å fortsette, og regner samtidig med at de vil holde på ordningen så lenge det er nødvendig, sier Boyd.

I skrivende stund er ikke alle detaljene klare ennå, men Boyd ønsker at støtten økes til 80 prosent.

– Uansett sørger dette for at vi overlever.

• Les også: Koronastøtte forlenget ut året, men redusert til 60 prosent

Fortsatt store utfordringer i bransjen

Det sceneteknsike firmaet Oslo Kru er også glad for at kompensasjonsordningen forlenges, selv om dette tiltaket har liten betydning for dem.

– Vi i Oslo Kru setter stor pris på at støtten til de selvstendig næringsdrivende fortsetter, og vi stiller oss solidariske med alle enkeltpersonforetak. Men for oss som bedrift har dette ingenting økonomisk å si. Alle her er ansatt, sier daglig leder i Oslo Kru, Anne Cecilie Winther.

SLITER: Anne Cecilie Winther håper på mer målrettede tiltak mot arrangementsbransjen.
SLITER: Anne Cecilie Winther håper på mer målrettede tiltak mot arrangementsbransjen. Foto: Even Finsrud

– Det skjer stadig noe, men vedtakene venter ofte på seg. Den siste nedstengingen i Oslo og Bergen, viste at det er en tydelig politisk vilje til nye kompensasjonsordninger for dem av oss som ikke har inntekt, sier Winther, som samtidig etterlyser konkrete tiltak for arrangementsbransjen.