Avlyst: Markering på Rådhusplassen mandag kveld ⋆ Kontekst
Notis

Avlyst: Markering på Rådhusplassen mandag kveld

En solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag kveld etter skytingen i Oslo, har blitt avlyst.

Oslo Pride avlyste arrangementet etter anbefaling fra politiet, melder NRK.

Etter skytingen natt til lørdag, der to personer ble drept og 21 personer ble skadd, ble årets Pride-parade i Oslo avlyst. Avlysningen skjedde etter blant annet råd fra politiet.

Likevel dannet det seg et spontant Pride-tog på Grønland lørdag ettermiddag. I toget ble det ropt «we’re here, we’re queer, we won’t disappear».

– Vi trenger å samles

Før arrangementet ble avlyst sa lederen i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje til NRK:

– Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag, skriver Oslo Pride i en pressemelding.

Arrangementet mandag 27. juni foregår på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.

Haugsevje oppfordret folk til å ta med seg flagg og de parolene de hadde tenkt å gå i pride-toget med lørdag. Arrangementet er ikke et nytt Pride-tog, men en solidaritetsmarkering.

Johansen oppfordrer Oslo-folk til å komme

Dagen før arrangementet ble avlyst, forsikret byrådsleder Raymond Johansen (Ap) overfor NRK at arrangementet ville være trygt.

– Jeg vil virkelig oppfordre Oslo-folk til å komme hit. Det er en solidaritetsmarkering, og vi vil slå ring rundt det skeive miljøet, sa Johansen.

Johansen mener at Oslo skal våre en åpen, raus og inkluderende by.

– Det blir en veldig viktig politisk markering som den skeive bevegelsen arrangerer. Vi støtter selvfølgelig opp om det.

Artikkelen ble opprinnelig publisert før avlysningen, og har blitt oppdatert.