Steinar Larsen blir ny direktør for Olavsfestdagene ⋆ Kontekst
Notis

Steinar Larsen blir ny direktør for Olavsfestdagene

Stiftelsen Olavsfestdagene i Trondheim har ansatt Steinar Larsen som direktør for stiftelsen og Olavsfest når nåværende direktør, Petter Myhr, er ferdig med sitt andre åremål etter sommerens festival.

– Interessen for stillingen har vært overveldend. Vi kan slå fast at festivalens posisjon er sterk når vi ser på hvilke kandidater vi har hatt å velge mellom, sier styreleder for stiftelsen, Arild Kalkvik i en pressemelding.

For med 15 høyt kvalifiserte søkere hadde styret mange gode kandidater til stillingen.

Steinar Larsen er godt kjent med festivalen gjennom lang tid som daglig leder for Trondheimsolistene og de siste årene har han også sittet som styremedlem i stiftelsen.

– Vi er imponert over det arbeidet Steinar har gjort med Trondheimsolistene, og sammen ser vi nå frem til å rette blikket mot nasjonaljubileet i 2030. Hans erfaring som leder og nettverksbygger vil ha stor verdi for festivalen, legger Kalkvik til i meldingen.

Steinar Larsen er utdannet innen jus, ledelse og samfunnsfag, og har yrkesbakgrunn fra finans og musikk. Han har de siste 15 årene vært daglig leder for Trondheimsolistene. Larsen er 53 år og er opprinnelig fra Surnadal, men har bodd i Trondheim siden 1989.

– Jeg er svært takknemlig for at styret har gitt meg tillit til å lede Olavsfest i årene framover mot nasjonaljubileet i 2030. Det står stor respekt av den jobben Petter Myhr, sammen med sin stab, har gjort for å utvikle festivalen til det den er i dag. Jeg lover å gjøre mitt for at Olavsfest skal være aktuell også den kommende perioden», uttaler den påtroppende direktøren.

Han legger til at Olavsfest er for ham er Norges viktigste festival.

– Det er en arena for refleksjon rundt verdispørsmål som opptar alle mennesker – helt uavhengig av hvem du er, hva du tror på eller om du ikke har en tro. Gjennom samtaler, konserter, kunst- og kulturopplevelser, presenterer Olavsfest hvert år et unikt program. Dette gjør at Trondheim er det eneste riktige stedet å være i overgangen juli/august, mener han i meldingen.

Den påtroppende direktøren overtar roret etter at årets festival er gjennomført 28. juli til 3. august.

Olavsfest skal være en arena for refleksjon i skjæringspunktet mellom tro og samfunn, nært knyttet til Nidarosdomen som et nasjonalt kirkelig og kulturelt kraftsentrum, forankret i den tusenårige olsoktradisjonen. Festivalen er en av landets største festivaler.

Som følge av at Steinar Larsen har vært styremedlem i stiftelsen har han ikke deltatt i styrebehandlingen av ansettelsen. Larsen trekker seg umiddelbart fra styret.