Hun skal takle en kø av utfordringer som ny NKA-leder ⋆ Kontekst
Notis

Siri Haugan Holden ny daglig leder i Norske kulturarrangører

Siri Haugan Holden er ansatt som ny daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA), skriver organisasjonen i en pressemelding.

Haugan Holden kommer fra stillingen som daglig leder i Balansekunst, foreningen for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Hun tiltrer 1. januar 2023.

– Langtidseffektene av koronapandemien, i kombinasjon med stor prisvekst og en urolig verdenssituasjon, gjør dette til en krevende tid for kulturarrangører. I møte med rammebetingelser i endring blir det viktig å holde fast på kunstens og kulturens egenart og samfunnsrolle, og jeg gleder meg til å være en aktiv medspiller for medlemmene i tiden som kommer, uttaler Haugan Holden i pressemeldingen.

Avtroppende daglig leder Tone Østerdal ble i våres offentliggjort som ny direktør av Music Norway, kort etter at Norske Konsertarrangører byttet navn til Norske Kulturarrangører.

Da sto utfordringene i kø for NKA.

– Selv om store, geopolitiske hendelser kan føles fjerne for en liten lokal arrangør i Norge, så får dette konsekvenser. Det handler blant annet om politiske prioriteringer og budsjetter, men også priser på varer og tjenester og publikums betalingsvilje. Det er et dystert bilde, sa Østerdal under NKAs jubileumsfeiring i mai.

Haugan Holden: Lykke til!