Tone Østerdal blir ny direktør i Music Norway ⋆ Kontekst
Nyheter

Tone Østerdal blir ny direktør i Music Norway

Music Norway skriver fredag at Tone Østerdal er ansatt som ny direktør i Music Norway. Østerdal tar over etter Kathrine Synnes Finnskog.

Tone Østerdal kommer fra stillingen som daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA). Hun har tidligere vært kultursjef i Akershus fylkeskommune.

Les også: Historien til Norske kulturarrangører er også fortellingen om profesjonaliseringen av musikkbransjen

Stein Bjelland, styreleder i Music Norway, sier til deres nettside at det var mange gode og kompetente søkere, men at Tone Østerdal kan håndtere både politiske prosesser og kjenner musikkbransjens mange aktører veldig godt. Han mener Østerdal kan bidra til at musikklivets internasjonale ambisjoner og behov blir hørt.

– Jeg er utrolig glad for den tilliten Stein og resten av styret har vist meg. Music Norway har en viktig posisjon i norsk musikkliv, og styret og jeg har en felles ambisjon om å fortsette å styrke og hente ut potensialet i musikknæringen. Jeg føler meg privilegert som skal få lede dette arbeidet de neste årene, sammen med en svært kompetent stab, sier Tone Østerdal til nettsiden.

Avtroppende direktør Kathrine Synnes Finnskog blir i organisasjonen ut året og vil bidra til en god overgang for både stab og ny direktør, før hun overlater roret til Østerdal som tiltrer stillingen 1 januar 2023, men med overlapp fra 1 oktober.