Selma er årets BlimE-artist ⋆ Kontekst
Notis

Selma er årets BlimE-artist

«Den ene» er sangen som bærer det viktige budskapet om vennskap i år. For Selma Ibrahim er årets låt ifølge pressemeldingen basert på egne erfaringer.

Selma har selv opplevde mobbing på ungdomsskolen, etter å ha flyttet til et nytt sted. Men Selma hadde heldigvis en spesiell venn som reiste timer hver helg bare for å besøke henne. Denne vennen var «Den ene» for Selma, som forteller at sangen betyr mye.

– «Den ene» handler om at du kan være den ene i noen andres liv. Du kan være den personen som sier fra, støtter opp, og gjør en forskjell. Låta betyr veldig mye for meg, for jeg vet selv hvor viktig det er å ha noen som stiller opp for deg når du trenger det, sier Selma i meldingen.

«Den ene» kan også være inspirerende for å være den personen som våger å stå opp mot mobbing eller tør å være annerledes.

Sangen er skrevet av Tormod Løkling, Synne Vorkinn, Audun Guldbrandsen og Alexandra Rotan. Sistnevnte er ifølge meldingen glad for å kunne bidra på årets låt.

– Det er veldig stort for meg å bli med å skrive en låt til BlimE. Vi vil gjøre barn og unge enda mer oppmerksomme på inkludering og vennskap, og håper og tror denne låta kan være en fin påminnelse av hvor viktig det er, sier Rotan i meldingen.

Opptrer på VG-lista på Rådhusplassen

Selma er blant artistene som opptrer på VG-lista-showet direkte på Rådhusplassen i Oslo fredag 17. juni. Her urfremfører hun «Den ene» i selskap med flere av landets største stjerner og internasjonale artister. Tidligere har Norges største gratiskonsert hatt nærmere 100.000 publikummere.

«Den ene» er tilgjengelig for strømming fra og med i dag, 3. juni. Musikkvideoen slippes 17. juni, samme dag som Selma urfremfører låta.

Om BlimE:

BlimE er NRK Supers vennskapskampanje med målsetning om å fremme vennskap og samhold på barneskoler i hele landet.

Det er ikke bare elever som er med på BlimE. Også politikere, Hæren og nødetatene har kastet seg med i dansen.

Fra kampanjen ble introdusert i 2010 har den vært en årlig begivenhet i Norge.

Tidligere BlimE-artister har vært Ramón, Nicolay Ramm, Victor Sotberg, Stina Talling, Freddy Kalas, TRXD og Madcon.

BlimE-dansen med instruksjonsvideoene til denne slippes 12. august.

Den samiske versjonen kommer 19. august.

BlimE-dagen 2022 går av stabelen 11. november.