Rockheims æreshall leter etter kandidater til 2023 ⋆ Kontekst
Notis

Rockheims æreshall leter etter kandidater til 2023

Etter å ha trykket på pauseknappen i fjor er det nå klart at nye artister skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame i 2023.

Fjoråret ble ifølge Museene i Sør-Trøndelag (MiST), som Rockheim er en del av, brukt til evaluering og videreutvikling av æreshallkonseptet. Da ble det ikke tatt inn noen nye artister i æreshallen.

Medvirkende årsak var at Rockheim og Ringve Musikkmuseum fra 1. januar i fjor ble organisert sammen til ett museum med en felles organisasjon.

Men nå later grepene til å være tatt, og en ny nominasjonskomité er klar. Den allerede er i gang med å finne ni passende kandidater, som skal offentliggjøres i mars. Tre av dem skal stemmes frem til å innlemmes i Rockheim Hall of Fame i 2023.

Komiteen består av artistene Kari Bremnes, Tove Bøygard og Sondre Lerche, musikkjournalistene Sandeep Singh og Geir Rakvaag, kulturviter ved Rockheim, Morten Haugdahl og komitéleder Tone Østerdal, direktør for Music Norway.

Norske artister/aktører kan bli nominert til æreshallen tidligst 20 år etter at de «har debutert med en utgivelse, bidratt til en utgivelse, vært involvert i karrieren til en artist, eller på annen måte satt sitt preg på populærmusikkens historie», ifølge reglene.

I alt er 38 artister eller grupper er innlemmet i årene 2011 til 2021