Ingen artister innlemmes i Rockheims æreshall i 2022 – skal evaluere veien videre ⋆ Kontekst
Notis

Ingen artister innlemmes i Rockheims æreshall i 2022 – skal evaluere veien videre

I 2022 vil det ikke bli noen nye artister som innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Æreshallen som «hedrer artister som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse» tar seg rett og slett en pause.

«Denne våren starter arbeidet med å evaluere og videreutvikle konseptet», heter det i en pressemelding. Medvirkende årsak er at Rockheim og Ringve Musikkmuseum fra 1. januar i år ble organisert sammen til ett museum med en felles organisasjon.

Sammenslåingen «medfører en større omorganisering og behov for å evaluere en rekke prosjekter og aktiviteter knyttet til strategisk utvikling og bedre ressursbruk», heter det videre.

Men prosjektleder for Rockheim Hall of Fame, Robert Dyrnes, bedyrer at man er tilbake med nominasjonsprosess, innlemmelse og seremoni i 2023.

– Æreshallen er kommet for å bli. Det er den mange publikummere som besøker Rockheim kommer for å se, sier Dyrnes – og sikter til Hall of Fame-utstillingen på museet.

I alt 38 artister eller grupper er innlemmet i årene 2011 til 2021.

– Hall of Fame har vært i gang siden 2011, og man har prøvd en del forskjellige ting. Man har samarbeidet med både NRK og TV 2, hatt seremonien ulike steder. Pandemien har gjort de siste innlemmelsene ganske spesielle, uten publikum, og det har vært omskiftninger også på Rockheim, sier Dyrnes, som selv tiltrådte ved årsskiftet:

– Nå er det er viktig å stoppe opp litt, kjenne på hva som har fungert bra og hva som ikke har vært bra og ta med seg denne lærdommen videre for å finne ut hvordan det kan bli enda bedre.