Riksteatret satser – sender forestillinger ut til hele landet ⋆ Kontekst
Notis

Riksteatret satser – sender forestillinger ut til hele landet

– Det føles meningsfylt å vise teater som vanlig, i høyst uvanlige tider, sier teatersjef Arne Nøst, til NTB.

Nå er det mulig å ta imot inntil 200 publikummere på forestillingene, med avstand og munnbind.

– Selv om 2022 starter med litt mer usikkerhet enn vi kunne ønske oss, reiser vi på turné til hele landet med forestillinger for barnefamilier og voksne denne vinteren og våren, fortsetter Nøst. Han legger til:

– Riksteatret skal være med på å opprettholde et tilbud for dem som ønsker å gå på teater. Dette har også Kulturministeren oppfordret oss til. For oss er alle publikummere viktige, selv om de ikke er mange.

Riksteatrets turnerte og spilte gjennom hele 2021 og kan nå vise til betydelig kompetanse og erfaring når det gjelder å gjennomføre forestillinger under smittevern-restriksjoner.

– Vi kan derfor slå fast at det vil være trygt å gå på Riksteater-forestillinger, under forutsetning av at publikum følger de råd og anvisninger som blir gitt på spillestedet, sier teatersjefen.

Forestillingen «Detektivbyrå Nr 2 – Operasjon teater» sendes denne vinteren ut til de stedene som ikke fikk besøk i fjor høst. Klassikeren «Hedda Gabler», sett med vår tids øyne, skal på tur – og Monika Isakstuens roman, «Mine venner», er blitt teater. Her får publikum blant annet se et ganske så unikt overraskelsesselskap.

Også familieforestillingen «Mio min Mio» skal ut på veiene, heter det fra Riksteatret.