Priser til Musikkultur ⋆ Kontekst
Prisvinnerbilde: Spill levende og livsbejaende, sier juryen om bildene av Eir Inderhaug.
Prisvinnerbilde: Spill levende og livsbejaende, sier juryen om bildene av Eir Inderhaug. Foto: Faksimile

Priser til Musikkultur

Musikkultur fikk med seg to diplom fra Fagpresseprisene i går.

Fagpressens priser for 2016 ble delt ut igår, og Musikkultur hentet med seg to hederlige omtaler.

Markedssjef Rune Eriksen fikk hederlig omtale i kategorien marked. Fagpressens markedspris deles ut til et fagmedium eller en person som har utmerket seg spesielt, og med høy faglig kvalitet i arbeidet. Juryen vektlegger innovasjon, nyskapning, kreativitet og resultater i markeds- og salgsarbeidet. Juryen sier :

Musikkulturs Rune Eriksen evner, med solid fagkunnskap, sympatisk fremtoning og inngående kjennskap til bransjen stadig å øke annonsesalget, til tross for generell nedgang i bransjen. Dette går så bra at han nå har fått oppgaver for flere magasiner i fagpressen.

Fotopris

Hederlig omtale gikk også til frilansfotograf Monica Strømdahl for bildene hun tok til portrettet av operasanger Eir Inderhaug, som sto på trykk i oktober 2016. Fotoprisen premierer fotografi eller film/video som utmerker seg i faglig høy kvalitet og/eller nyskaping, og som spiller en viktig rolle i formidlingen av historier, saker eller tema.

Om Monica sine bilder sier juryen:

Det spill levende og livsbejaende uttrykket i bildene, og måten det er fanget på, har umiddelbar appell. Vi kan trygt si at sopranen Eir Indrehaug er med på notene. Hederlig omtale går til fotografen som har vært både høyt og lavt!

Prisvinnerbilde: Spill levende og livsbejaende, sier juryen om bildene av Eir Inderhaug.
Prisvinnerbilde: Spill levende og livsbejaende, sier juryen om bildene av Eir Inderhaug. Foto: Faksimile

Fagpresseprisene deles ut én gang i året. Det deles ut ni priser, og i noen kategorier får ett til to bidrag hederlig omtale. Prisene deles ut i løpet av en festkveld på Månefisken i Oslo.

Det var 141 påmeldte bidrag til konkurransen. Hovedprisen, selve Fagpresseprisen, ble vunnet av magasinet Utdanning.