Prestisjetungt stipend til Aalberg Audio ⋆ Kontekst
LYKKENS PAMFILIAE: Aalberg Audio, her på årets Frankfurt-messe, er optimister med tanke på sitt produkts framtid. Fra venstre: Aleksander Torstensen, Martin Kristoffersen, Rolf Rikard Bjørkvoll og Rune Aalberg Aalstad.
LYKKENS PAMFILIAE: Aalberg Audio, her på årets Frankfurt-messe, er optimister med tanke på sitt produkts framtid. Fra venstre: Aleksander Torstensen, Martin Kristoffersen, Rolf Rikard Bjørkvoll og Rune Aalberg Aalstad. Foto: Even Finsrud

Prestisjetungt stipend til Aalberg Audio

Effektpedalprodusenten har fått etablererstipend på 500 000 kroner.

Vi omtalte tidligere i år Aalberg Audios forsøk på crowdfunding for å få realisert sin nyeste effektpedal. De fikk ikke inn summen de hadde som mål. Men nylig ble det kjent at selskapet fikk etablererstipend på 500 000 kroner fra Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend.

«Vinneren har utviklet et revolusjonerende produkt for verdens gitarister, den eneste løsningen i sitt slag på markedet i dag -world wide», sier juryen i en pressemelding.

– Vi er både opprømte og ydmyke over å ha fått denne prisen, sier firmaet på sin Facebookside.

Aalberg Audio lanserte sin første serie på tre effektpedaler på Musikmesse i Frankfurt nå i vår og deres første pedalprotoype kom for halvannet år siden.

Selskapets effektpedaler styres trådløst av musikeren. Like etter Musikmesse signerte firmaet distribusjonsavtale med verdens største leverandør av musikkinstrumenter, amerikanske Kaman Music Corporation (KMC).

Adolf Øiens Fond forvalter arven etter forretningsmannen Adolf Øien og hans kone Karen. Ved hans død i 1918 donerte de hele sin formue til Trondheim og byens vel for å opprette flere stipender som har til hensikt å fremme høyere utdannelse og næringsutvikling i Trondheim.