Popsenteret og Kulturrom lanserer kurs for unge voksne som vil inn i lydteknikerbransjen ⋆ Kontekst
Notis

Popsenteret og Kulturrom lanserer kurs for unge voksne som vil inn i lydteknikerbransjen

Popsenteret og Kulturrom lanserer høsten 2022 «Unge Knottepøbler» – et intensivt kurs for unge voksne fra 18 til 25 år, som ønsker seg en inngangsport til lydteknikerbransjen.

Kurset skal i følge Popsenterets nettsider gå fraseptember 2022 og ut mars 2023. Målet er å gi unge teknikere den fag- og bransjekompetansen som kreves for å kunne jobbe som frilanstekniker på konferanser, konserter, festivaler og forestillinger ved endt kursløp.

Deltakerne skal få kompetanse og praktisk erfaring innenfor følgende områder: Rigg av PA, signalgang, monitoring og monitormiks, opptak, effektbruk, kompresjon, EQ’ing, spec’ing av venues, planlegging av arrangementer iht tilsendte ridere, arrangementer av ulik kompleksitet – f.eks band, samtaler, DJ’s, storband.

Utover dette vil kursdeltakerne i løpet av tre fagdager eller teoridager få en innføring i: hvordan man driver eget firma, hvordan musikk- og lydbransjen fungerer, hva som forventes av deg som frilans tekniker, hvilke regler og forskrifter en må følge, HMS.

Unge Knottepøbler, som har Popsenteret som hovedkvarter, er en del av satsingen «Ungdommens Kulturbryggeri». Det er oppkalt etter en av lydteknikernes Facebookgrupper.

Det er opprettet som reaksjon på den alvorlige kompetanseflukten fra bransjen under og i etterkant av covid 19.

Mer om kurset her.