Ny operadirektør ⋆ Kontekst

Ny operadirektør

Direktør ved Høgskolen i Lillehammer, Geir Bergkastet blir ny direktør ved Den Norske Opera & Ballett.

Tidligere i høst ble det kjent at nåværende operadirektør Nils Are Karstad Lysø slutter sommeren 2017. Styret har nå funnet hans etterfølger, og har ansatt Geir Bergkastet som administrerende direktør. Han tiltrer stillingen 1. august 2017.

– Vi har lett etter en samlende leder som skal legge til rette for at vi skal kunne fortsette med å skape opera- og ballettkunst på et høyt internasjonalt nivå, sier styreleder Anne Carine Tanum i en pressemelding.

– Geir Bergkastet har bred erfaring fra både scenekunstvirksomhet og andre komplekse organisasjoner med sterke prestasjonsmiljøer. Han evner å balansere operativt lederskap og langsiktig strategisk utvikling, fortsetter Tanum.

Les også: Ser bare muligheter i Operaen

Bergkastet kommer fra stillingen som direktør ved Høgskolen i Lillehammer. Han har tidligere vært administrerende direktør i Oslo Kino AS, og direktør ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. Hans karriere startet ved Statens Teaterhøgskole.

Les også: Enighet om pensjon i Operaen og orkestrene

Bergkastet har vært styreleder for Sentralen, Dansens Hus og Teater Manu, og har for tiden styreverv i NRK og Sparebankstiftelsen DNB.

– Operaen huser kollektive kunstarter, og jeg har søkt jobben fordi jeg liker å forene krefter, sier Geir Bergkastet.

– Sammen med de kunstneriske lederne og alle de andre medarbeiderne ser jeg frem til å bygge videre på suksessen i det nye operahuset, sier Geir Bergkastet.