Ny ledelse i Oslo Kulturskole - tre rektorer ansatt ⋆ Kontekst
Notis

Ny ledelse i Oslo Kulturskole – tre rektorer ansatt

Oslo Kulturskole skal nærmere på lokalmiljøer, og ruster seg for en vekst på 5000 elevplasser og tre nye store kulturstasjoner på Manglerud, Voldsløkka og Mortensrud. Sjur Høgberg, Live Rosenvinge og Olav Kjøk er nå tilsatt, og blir de nye områderektorene for landets største kulturskole.

– Det er svært gledelig at vi fra høsten får tre rektorer med så solid erfaring og variert bakgrunn til å lede dette arbeidet hos oss. Sjur har lang erfaring i kulturskoleledelse sammen med en bred kompetanse innenfor kulturfeltet generelt, og i det å gjennomføre utviklings- og omstillingsprosesser. Live er en kjent skikkelse i dansefeltet både som utøver, pedagog og produsent, og med lang fartstid som leder, og Olav har en verdifull innsikt i hele vår kulturskole som mangeårig leder hos oss. Alle har de erfaring som både utøvere, med undervisningsfeltet og som ledere. Sammen blir dette en god lederkabal for veksten til Oslo kulturskole, sier Siv Krogh Österholm, avdelingsdirektør i Kulturetaten i en pressemelding

Tre rektorer for hvert sitt området av byen fra høsten – hvem er de?

Sjur Høgberg

nesten skallet mann smiler til kamera
Sjur Høgberg er tilsatt som områderektor vest er tilsatt som områderektor vest Foto:Helle Hagen

Sjur Høgberg blir områderektor for vest/nord som består av bydelene Vestre Aker, Nordre Aker, Ullern, Frogner, St. Hanshaugen og Sagene. I bydel Sagene åpner Voldsløkka kulturstasjon høsten 2023 og som er dimensjonert for 1750 kulturskoleelever.

– Når Oslo kulturskole øker sin elevplasskapasitet med 50 %, utgjør økningen alene mer enn antallet elevplasser i de aller fleste norske storbykulturskoler. Dette er en satsning som inngir respekt, og peker mot en spennende utvikling det er umulig å ikke bli trigget av, sier Høgberg i meldingen.

Sjur Høgberg er bosatt på Nøtterøy, og er i dag rektor for Knuden – Kristiansand kulturskole. En stilling han har hatt siden 2016. Knuden – Kristiansand kulturskole er Sørlandets største kulturskole med 2000 elever og 80 ansatte. Knuden er, i tillegg til å være kulturskole, også et produksjonshus for Den kulturelle skolesekken, KulturRullator (Den kulturelle spaserstokken) og elevproduksjoner.

Han er utdannet fra Bergen lærerhøgskole, musikerutdannelse fra Bergen musikkonservatorium og masterutdannelse i ledelse fra BI i Oslo. Han har undervist i grunnskole, videregående skole, kulturskole og i høyere utdanning – i tillegg til å ha vært ansatt i Forsvaret, i IKT-bransjen og som rektor ved små og store kulturskoler.

Live Rosenvinge

Kvinne med langt blondt hår smiler til kamera
Live Rosenvinge er tilsatt som områderektor sentrum og Groruddalen Foto:Freddy Wilke

Live Rosenvinge vil ha ansvar for bydelene i sentrum og Groruddalen med bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Bjerke, Alna, Grorud og Stovner. Størstedelen av dagens kulturskoleundervisningen foregår i dette området, blant annet på de etablerte kulturstasjonene på Grønland og Schous. Det er på sikt også planlagt en større kulturstasjon på Trosterud.

– Jeg ser frem mot å ta fatt på oppgaven i Oslo kulturskole og er særlig glad for å ha fått muligheten til å jobbe med sentrum og Groruddalasområdet som fokus. Dette er områder som ligger hjertet mitt nærme og hvor jeg har det største nettverket. Det blir spennende å finne veien videre både kunstfaglig og organisatorisk, sammen med kollegaer og ansatte, i møte med den planlagte veksten, sier Rosenvinge i meldingen.

Live Rosenvinge er i dag rektor for Ullensaker kulturskole, en stilling hun har hatt siden 2019. Hun er utdannet dansepedagog og danser i England fra Derby University og Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, samt innen ledelse fra SEA Quinta. Hun har undervist i England og Norge ved grunnskole, kulturskoler og private danseskoler, og virket som danser i forskjellige dansekompanier og DKS.

Innen kulturledelse har hun lang fartstid, blant annet som produsent for dansekompanier i Norge og England og som mangeårig administrativ leder for CODA Oslo International Dance Festival, Nordens største festival for samtidsdans. Live har erfaring fra Oslo kulturskole på midten av 2000-tallet som dansepedagog og fagansvarlig for dans.

Olav Kjøk

Mann me dhvitt hår og store mørke brillser ser rett i kamera
Olav Kjøk er tilsatt som områderektor sør. Foto:Marte Velde Koslung, Kulturetaten

Olav Kjøk vil ha ansvaret for sør med bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand. I sistnevnte bydel åpner Manglerud kulturstasjon allerede til høsten med 1 300 nye elevplasser. Han er i dag seksjonsleder i musikk og assisterende avdelingsdirektør i Oslo kulturskole, og har i en årrekke også vært rektor samme sted.

– Det blir spennende med ny kulturstasjon i sør og dette er et stort løft for kulturskolen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Manglerud hvor vi har hatt et stort tilbud tidligere, sier Kjøk i meldingen.

Olav Kjøk har sin utdanning fra Østlandets musikkonservatorium, diplomeksamen fra Musikkhøgskolen i Basel, Sveits, og økonomisk og administrativ utdanning fra Høgskolen i Nord-Trøndelag og Handelshøyskolen BI. Han har arbeidet med musikkopplæring i de fleste skoleslag og undervist i grunnskole, videregående skole, musikkskole, folkehøgskole og høgskole/musikkonservatorium. I tillegg har han som distriktsmusiker turnert mange år for rikskonsertene, vært rektor ved musikkskolen i Steinkjer og avdelingsdirektør ved musikkonservatoriet i Tromsø.

Alle begynner 1. august.