Ny kunstnerisk leder i Risør kammermusikkfest ⋆ Kontekst
Foto: Marco Borggreve

Ny kunstnerisk leder i Risør kammermusikkfest

Italienske Enrico Pace blir kunstnerisk gjesteleder ved Risør kammermusikkfest i 2017.

Festivalsjef Eirik Raude har funnet sin makker til å arrangere kammermusikkfest i Risør. Den italienske pianisten Enrico Pace blir neste års kunstnerisk gjesteleder i Risør kammermusikkfest.

– Pace har en stor internasjonal karriere som pianist, med strålende anmeldelser for en rekke plateinnspillinger, blant annet i BBC Music Magazine. I Risør har han vært en populær gjest ved flere festivaler, forteller festivalsjef Eirik Raude i en pressemelding.

Enrico Pace skal være med å legge programmet for kammermusikkfesten i 2017 sammen med kammermusikkfestens nye sjef Eirik Raude og programkomitéen. Den består av dirigent og komponist Christian Eggen, cellist Øyvind Gimse og prosjektsjef i NRK Frode Larsen.

Neste års festival i Risør arrangeres i dagene 28.juni til 2.juli.

– Vi tar sikte på å vise hele bredden i den kammermusikalske tradisjonen, fra tidligmusikk og barokk til i dag. Risør kirke vil fortsatt være vår hovedarena. Men vi legger også opp til en sidescene i det tidligere utstillingsrommet til Hødnebø møbelfabrikk. Der vi vil søke å nå et annet og nytt publikum med et bredere anlagt repertoar, sier festivalsjef Eirik Raude.