NRK med ny musikksatsing: Lover levende musikk på fast basis gjennom hele året ⋆ Kontekst
Notis

NRK med ny musikksatsing: Lover levende musikk på fast basis gjennom hele året

Når Skaar stiller på en selvvalgt scene – på stranden ved Oslofjorden, er det innledningen på en konsertserie som NRK1 skal sende hver lørdagskveld i høst.

«NRK-scenen» er tittelen, og her får TV-seerne møte både etablerte artister og nye, lovende artister i et format som NRK kaller «levende, unikt og nært».

Hver artist får gi til beste tre-fire låter, og opptre på en selvvalgt scene som har en betydning for dem. De første ti artistene er klare, og NRK lover ukentlig publisering av nye konserter i NRK-scenen også gjennom neste år.

– At vi nå får unik, levende musikk i NRKTV på fast basis gjennom hele året, er moro, sier NRKs musikksjef Mats Borch Bugge, som kaller det en sjangeroverskridende konsept og dermed speiler dagens musikkbruk.

– Vi forholder oss til flere uttrykk og sjangre enn tidligere, og «NRK-scenen» vil kunne bidra til å åpne øyne og ører for ny lyd og nye helter, lyder det.

Hver minikonsert blir å se på NRK1 i beste sendetid på lørdagene fremover denne senhøsten – rett før kveldsnytt, samtidig som alle ti også legges ut på nettspilleren NRKTV 1. oktober.

I tillegg til Skaar, som spiller i Alværnbukta, får man oppleve Odd Nordstoga på Kampen Bistro for å hylle Erik som booket ham til hans første Oslo-jobb, Jonathan Floyd, som spiller i farens snekkerverksted, Hedvig Mollestad Trio som spiller i sjøkanten på Nesodden og Daniela Reyes, som opptrer utenfor familiens hytte på Brønnøya – som er hennes skriveverksted.

Videre følger Isah, som valgte seg parken St. Hanshaugen i Oslo, jazzstjernen Ellen Andrea Wang som spiller i sitt gamle øvingslokale, en konfirmantsal på Vålerenga, og Bendik Brænne – som gikk for en minikonsert på Nationaltheatret, der han ofte var med skuespillerfaren Trond. Ledfoot dro tilbake til TNT-Ronni Le Tekrøs gård på Toten, mens tiende og foreløpig siste navn ut er Små Grå med sine grenseløse forestillinger.