Musikkontoret samler kunnskap om musikkbransjen – vil løfte musikklivet etter pandemien ⋆ Kontekst
Notis

Musikkontoret samler kunnskap om musikkbransjen – vil løfte musikklivet etter pandemien

En ny nettressurs kalt Musikkontoret skal være til hjelp for alle aktører som på et eller annet vis jobber med musikk – og bidra til å løfte musikklivet etter koronapandemien.

Musikkontoret skal bistå ikke bare musikere, men også konsertarrangører, lyd- og lyspersonell, produsenter, markedsførere, plateselskaper, bookingbyråer og andre aktører.

Det kan være de har juridiske spørsmål, trenger inspirasjon eller trenger hjelp til å komme i kontakt med de riktige folkene. Musikkontoret byr ifølge en pressemelding på guider, kurs, artikler, arrangementer, ordbøker, mentorprogram og mye mer.

Bak står syv regionale musikkontor, nærmere bestemt Brak, Møst, Star, Tempo, Nord, Sørf og Øks. De samarbeider med 12 organisasjoner, som er BandOrg, Creo, FolkOrg, Fono, GramArt, Kulturrom, Music Norway, Musikkforleggerne, NOPA, Norsk jazzforum, Norsk viseforum og Norske konsertarrangører.

– Det finnes så utrolig mye kunnskap om musikkbransjen spredt rundt i Norge. Nå samler og tilgjengeliggjør vi ressurser, erfaringer og kompetanse om musikk på én åpen digital flate, uttaler prosjektleder i Musikkontoret, Tord Litleskare

Ifølge pressemeldingen har det de siste to årene vært en voldsom kompetanseflukt fra musikkbransjen i kjølvannet av koronapandemi og nedstenging. Lyd- og lysfolk har omskolert seg og skiftet beite, det er flere underleverandører som har gått konkurs og musikere som har sett seg nødt til å selge instrumentene sine.

Musikkontoret har som mål å «heve og samle kompetansen i norsk musikkbransje for å sikre en trygg og bærekraftig fremtid for norsk musikk», heter det videre.