Musikkbransjeprofiler vil ta hånd om regningene dine ⋆ Kontekst
Notis

Musikkbransjeprofiler vil ta hånd om regningene dine

Mindre administrasjon, mer tid til kreativ utfoldelse.

Musikkbransjeprofilene Simen Herning og Silje Larsen Borgan har sammen med regnskapsførerfirmaet Gerhard & Sønn startet selskapet Etna.

«Etna er et business management for artister, kunstnere og profiler, og vi kan fungere som en ekstern administrasjonsavdeling for managere, agenter og mindre kulturselskaper som ikke ønsker å ansette eget administrativt personell», skriver Herning i en post på Facebook-gruppen Bransja Prat.

Bakgrunnen for opprettelsen er ifølge Herning at «managere, artister og andre skapere druknes i administrativt arbeid når man egentlig burde bruke tiden på å skape sterke kulturuttrykk.»

Teamet består av ansatte fra Hernings management-selskap Altamira og Larsen Borgans management- og PR-selskap Little Big Sister i tillegg til styreleder Fred Gerhard Strand.

Herning var tidligere daglig leder i managementselskapet ACT, som representerer blant annet No. 4 og Nils Bech. Little Big Sister, som nylig kunngjorde at de skal på turné, representerer blant annet Karpe, Emilie Nicolas og Cezinando.