Miniøya blir stiftelse ⋆ Kontekst
Notis

Miniøya blir stiftelse

Det er mange som har bidratt til at Miniøya er blitt en etablert aktør å regne med i festivalsammenheng. Nå har initiativtakerne tatt noen grep for at Miniøya skal være rustet for framtiden.

– Miniøya har etablert seg som en viktig kulturarena for barn, og en aktiv aktør for å utvikle feltet videre. Dette er en posisjon vi som startet Miniøya ønsker at festivalen skal ha, og styrke, i et langtidsperspektiv. Vi mener Miniøya er bedre rustet for dette ved å være uavhengig av oss som startet festivalen, sier initiativtaker Linn Cathrine Lunder.

Miniøya ble startet på initiativ fra Linn Catrine Lunder, som fikk med seg de andre eierne i Øyafestivalen til å satse på kulturopplevelser for de yngste. Festivalen har vært organisert som et aksjeselskap. De tidligere eierne gir nå alle rettigheter knyttet til festivalen – samt startkapital – til den nyopprettede stiftelsen, Stiftelsen Miniøya. Endringen skjer fra januar 2023, framgår det av pressemeldingen.

1. desember 2009 ble Miniøya lansert. Festivalen har de senere årene etablert seg som en helårsarrangør, blant annet gjennom konsertserien Minimusikk og Miniøyas jul. Men høydepunktet er fortsatt festivalen i Tøyenparken.

– Måten Miniøya har utviklet seg på – fra å være en musikkfestival, til å bli en arena hvor publikum møter et bredt spekter av kulturopplevelser – er noe av det vi er stoltest av, sier Lunder.

Årets festival arrangeres helgen 10. til 11. juni. Planleggingen er i gang, og artister som brenn., Marit Larsen og The Flying Seagull er allerede på plass på plakaten.