MFO og LO ⋆ Kontekst
Snart LO-kongress: Vi håper og tror at tidligere MFO-leder Renée Rasmussen får fortsette i LO-ledelsen. Det er viktig for mange saker som angår MFO-medlemmene, skriver MFOs forbundsleder Hans Ole Rian.
Snart LO-kongress: Vi håper og tror at tidligere MFO-leder Renée Rasmussen får fortsette i LO-ledelsen. Det er viktig for mange saker som angår MFO-medlemmene, skriver MFOs forbundsleder Hans Ole Rian. Foto: asamaria.com

MFO og LO

Når LO-kongressen braker løs i mai i år, er det viktig for MFO at Renée Rasmussen blir gjenvalgt til LOs ledelse, skriver MFO-leder Hans Ole Rian.

LO-kongressen er LOs høyeste myndighet, og siden 1899 har LO-forbundene møttes hvert fjerde år for å stake ut kursen videre. LOs 34. ordinære kongress avholdes 8. til 12. mai i år. Der samles 300 delegater til debatt, diskusjoner og viktige valg.

En av de største sakene som behandles er LOs handlingsplan for neste fireårsperiode. Denne planen er styrende for alt LO skal arbeide med framover, og for oss i MFO er det avgjørende at vi får inn tekster og formuleringer der som viser at LO også arbeider for våre medlemsgrupper. Spesielt blir det viktig at LO fortsetter å arbeide også for medlemmer med høyere utdanning, for de selvstendig næringsdrivende, og for alle som arbeider innenfor kunst- og kulturfeltet.

En annen avgjørende sak er valget av LOs ledelse. I dag består den av åtte personer fra forskjellige forbund og samfunnsområder. For MFO vil valget i år bli ekstra spennende. Under kongressen for fire år siden ble daværende MFO-leder Renée Rasmussen valgt inn i LOs ledelse. For oss var dette både gledelig og overraskende. Aldri før har en kulturarbeider blitt valgt inn der, og heller ikke fra et – i LO-sammenheng – så lite forbund.

For oss i MFO har det vist seg å være et lykkelig valg. Renée har virkelig tatt grep på organisasjons- og politikkområder som vi og våre medlemmer er opptatt av. Hun har stått i spissen for opprettelsen av LO Selvstendig, og har lansert begrepet LO Kultur. Nye kunstnergrupper har meldt seg inn i LO, interessen for kunst- og kultur i LO er økende, og vi i MFO håper og tror at dette er en utvikling som vil fortsette. Tilbakemeldingene fra andre forbund er også at hun gjør en strålende innsats på de andre områdene hun har fått ansvar for.

Vi i MFO både håper og tror at hun blir gjenvalgt nå i mai. Skal det arbeidet som hun har vært pådriver for og igangsetter av få lov til å fortsette, ser vi det som helt avgjørende at hun får fortsette som en del av LOs ledelse i de neste fire årene.

For oss i MFO er LO førstevalget. For MFO er det også viktig at LO velger oss.

Hans Ole Rian, forbundsleder i MFO

Teksten ble først publisert på Musikkultur på papir den 31.januar 2017, som forbundsleders faste spalte