Maryam Iqbal Tahir blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet ⋆ Kontekst
Notis

Maryam Iqbal Tahir blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet

Kulturrådet har ansatt Maryam Iqbal Tahir som ny kommunikasjonsdirektør, skriver rådet i en pressemelding.

– Kulturrådet står overfor spennende utfordringer. Vi har en omfattende og viktig jobb foran oss med gjenåpning av kultursektoren og videreutvikling av et mangfoldig kunst- og kulturliv i hele landet. Jeg gleder meg til å være med på å styrke og videreutvikle Kulturrådet i tiden fremover, sier Maryam Iqbal Tahir i meldingen.

Kvinne med langt svart hår og blomstrete bluse ser rett i kamera
Kulturrådets nye kommunikasjonsdirektør, Maryam Iqbal Tahir er utdannet jurist med bred erfaring fra journalistikk og kommunikasjonsarbeid. Foto:Mats Bakken / Norsk olje og gass)

Tahir har bakgrunn som journalist i Dagsavisen og VG, og som spaltist i blant annet Aftenposten. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder for klima og miljø i Norsk olje og gass, og har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsdepartementet. Hun er utdannet jurist og journalist med mastergrad i retorikk og språklig kommunikasjon.

– Kommunikasjonsavdelingen skal lede det strategiske kommunikasjonsarbeidet for å synliggjøre kunsten og kulturens betydning for samfunnet, og bidra til å gjøre kulturlivet ytterligere relevant, inkluderende og representativt for befolkningen. Jeg ser frem til å ta fatt på Kulturrådets viktige samfunnsoppdrag sammen med erfarne kolleger og i god dialog med aktørene i sektoren og i forvaltningen, legger Tahir til i meldingen.

Kulturrådets direktør, Kristin Danielsen, er svært godt fornøyd med ansettelsen.

– Kulturrådet er en virksomhet som blir stadig viktigere for kultursektoren, og samtidig stadig synligere i samfunnsbildet. I Maryam får vi en dyktig og engasjert kommunikasjonsdirektør som vil få en sentral rolle i å videreutvikle kommunikasjonsarbeidet vårt. Hun har et tydelig engasjement i samfunnsdebatten, lang erfaring med media og god kjennskap til offentlig forvaltning. Jeg gleder meg til å få henne med på laget, sier Danielsen.

Tahir er for tiden i permisjon, og tiltrer stillingen først 16.11.2022.