Marianne Beate Kielland kunstnerisk leder i Risør ⋆ Kontekst
Ny leder: Marianne Beate Kielland blir kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest 2019, og sier hun vil skape en festival med det vokale som gjennomgangstema.
Ny leder: Marianne Beate Kielland blir kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest 2019, og sier hun vil skape en festival med det vokale som gjennomgangstema. Foto: Lena Lahti

Marianne Beate Kielland kunstnerisk leder i Risør

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland blir kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest 2019, som første sanger og første kvinne.

̶ Jeg ønsker å skape en festival der det vokale blir gjennomgangstema. Det finnes en stor skatt av vokalmusikk der ute, og mye av dette ønsker jeg å gi til publikum. Samtidig skal den instrumentale kammermusikken fra barokken fram til vår egen tid også inneha en stor rolle. Flere strålende sangere og instrumentalister er allerede booket, så dette blir en fest. Jeg gleder meg stort, sier Marianne Beate Kielland. Hun tar over rollen som kunstnerisk leder etter fiolinisten Christian Tetzlaff.

Kielland var med og startet ensemblet Nordic Voices i 1996, som spiller en viktig rolle under årets kammermusikkfest. Fra 2005 til 2009 var hun festivalsjef for ILIOS-festivalen i Harstad og deler av 2012 samt i 2014 og 2015 var hun daglig leder av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.

Styreleder Ragnhild Plesner sier at Kielland er valgt av flere grunner:

– Marianne har et stort internasjonalt kontaktnett, ikke bare av sangere, men blant instrumentalister og ensembler. Hun har mange års erfaring fra ledelse av festivaler, og så har hun en vidunderlig stemme, sier Plesner.

Les også: Musikkulturs portrett av Marianne Beate Kielland (fra 2014)

Marianne Beate Kielland valgte tidlig bort opera. Hun ville være konsertsanger, og etablerte seg raskt som en av verdens ledende innen dette feltet, og opererer til daglig bredt internasjonalt med de fremste orkestre, ensembler og dirigenter. Repertoaret hennes går hele veien fra barokk til dagens musikk.

Hun har bak seg mer enn 40 plateinnspillinger.