LEDER: God jobbsommer! ⋆ Kontekst

LEDER: God jobbsommer!

I denne utgaven av Musikkultur leser du om pedagogene som underviser hele året, og så tilbringer sommeren med å gi og få påfyll på sommerkurs. De er ikke alene om å bruke sommermånedene på jobb.

Da vi begynte å kaste ball om hvem blant våre lesere som jobber i sommermånedene, ble lista ganske lang, og inneholdt alle kategorier av musikere og pedagoger og funksjoner som skal til for å gjennomføre konserter og festivaler i alle sjangre. Det er kirkemusikere og alle andre musikere som bidrar i kirkene, både ved bryllup og andre kirkeseremonier. Det er alle som arrangerer og spiller på festivaler og komponister med og uten bestillingsverk. Det er alle som jobber i operaer og forestillinger – sufflører, inspisienter, dansere, koreografer, teknikere og kostymedesignere. Repetitører. Akkompagnatører. De som holder musikkmuseene åpne.

Hva har disse felles? De aller fleste av dem er frilansere, og veldig mange får inn store deler av årsomsetningen sin fra mai til september. Antakelig vil alle si at sommeren er deilig – og veldig travel.

Vi som begynner å zoome inn ferien, skal stikke innom på konserter og festivaler og gjøre vårt for å bidra til god stemning. Og sende en hjertelig takk til alle dere som gir oss muligheten til å oppleve noe fint i sommermånedene.

Ha en strålende sommer og god lesning!

Mona Askerød

redaktør Musikkultur